Sport

Atletico Madrid 2019/20: Pocsék szezont fut az Atletico

Atletico Madrid

Öt meccse nyeretlen a La Liga egyik sztárcsapata, az Atletico Madrid. Ez a pokolian rossz menet kezdődött a Real ellen tizenegyesekkel elveszített Spanyol Szuperkupa döntőjével, majd világ szégyenére a harmadosztályú Cultural Leonesa verte ki őket a kupából, valamint két döntetlent és egy vereséget abszolváltak a matracosok a bajnokság alsóházi csapatai ellen. A Nyerő Tippek segítségével összeszedtük az Atletico idényének legfontosabb jellemzőit.

Gólok nélkül nem megy

Nagy megújulásra van szüksége az Atlético Madridnak, ha ott akar lenni a 2019/2020-as idény dobogóján. A játékosállományra nem fogható az őszi lejtmenet, hisz nyáron a madridi csapat alaposan belenyúlt a pénztárcájába. Az Atlético klubrekord összegért, 126 millió euróért megvásárolta azt a szupertehetségnek kikiáltott Joao Félixet, aki csak novemberben lett 20 éves. Be kell látni, hogy a csodatinire óriási felelősség hárul, hisz azt az Antoine Griezmannt kell pótolnia, aki a Barcelonába távozott a nyáron. Az argentin edző szerint Griezmann távozásával idényenként minimum 15-20 gól esett ki a madridi csapatból. Joao Félix mellett a másik csatár, akitől szintén többet várnak, az az Álvaro Morata, aki eddig ugyanúgy hét gólnál jár a szezonban, mint Griezmann a Barcában. Az Atlético sosem volt az a meccsenként négy-öt gólt berámoló alakulat, de ez a visszafogottabb csatárteljesítmény megbosszulhatja még magát.

Atletico Madrid

Nem az átalakított védelmen múlik

Diego Simeonénak teljesen át kellett alakítania a védelmét. Ugyan a világ egyik legjobb kapusa, Jan Oblak továbbra is a matracosokat erősíti, viszont a hátvédsorból távozott Juanfran, Filipe Luís, Diego Godín, Juanfran, és Lucas Hernández is. Ezek a nevek a Juventus védelme mellett Európa legkomolyabb hátvédsorát jelentették, valójában ez volt a védjegye az Atletico Madridnak. A távozók helyére igazolták Renan Lodit, Felipe-t, Mario Hermosot és Kieran Trippiert. A felforgatott védelem sikeres megújítását José Maria Giménez garantálta, az uruguayi jelentette a Simeone-csapat védjegyének számító harcos védekezés folytatását.

Atletico Madrid

Még a dobogó is kérdéses

Bár a La Liga táblázatának harmadik helyére feljött az Atlético, mégsem érezni rajta azt az átütő erőt, egy megfáradt csapat képét festi az eddigi játék. Márpedig a közvetlen üldözők, a Sevilla, a Real Sociedad és a Valencia is az idén nagyszerű és eredményes futballal szórakoztatják a közönséget. A Simeone-csapatnak a legnagyobb erősségére kell építenie: mégpedig az az ellenfelek hibáinak azonnali, könyörtelen megbüntetésére. Ennek a Barcelona volt a Spanyol Szuperkupa elődöntőjén a szenvedő alanya, amikor a matracosok vert helyzetből, az utolsó tíz percben, két óriási védelmi hibának köszönhetően tudták megfordítani a meccset.

További cikkek