Gasztronómia Turizmus

Mazel Tov

Mazel Tov

A Mazel Tov étterem Budapest 7. kerületében, az Akácfa utca 47. szám alatt található a régi zsidónegyedben. A különleges mediterrán hangulatú hely a budapesti romkocsmák széles palettájában üde és egyedi színfoltot képvisel.

2014-ben történt megnyitása óta töretlen népszerűségnek örvend a romkocsma szerelmeseknek és a kulináris élvezetek rajongói körében. A környék atmoszférájához szorosan kapcsolódva, a Mazel Tov megalakulása óta a kulturális örökség megőrzését és továbbvitelét tűzte ki céljául. A gasztronómiai jelleg mellett erős kulturális eseményekben való részvétel igénye. Ennek szellemében, a Budapesten évente megrendezett Zsidó Nyári Fesztiválnak is helyszínéül szolgált.

Mediterrán hangulatát a belső kialakításával alapozták meg, zöld színű, modern dekorációi a közel-keleti hangulat megteremtése jegyében készültek.

Mazel Tov Budapest

Az étterem kínálata nem kóser, viszont egyedülálló abból a szempontból, hogy az Izraelben honos közösségi étkezés tradícióit mutatja be. Autentikus izraeli ételek mellett a közel-kelet klasszikus fogásait kínálják különféle zöldségételekkel, salátákkal kombinálva. Ezek közül a falafel, a pita, a shaksuka és a hummusz a legkeresettebbek.  Aki a különleges fűszerezésű grill tálakból választ, az sem fog csalódni. Édesség gyanánt jeruzsálemi túrótorta és malabi puding fogyasztható. A Mazel Tov étterem és bár széles palettájú italkínálattal rendelkezik, az általánosan ismert és fogyasztott alkoholok mellett érdemes megkóstolni a bár házi pálinkájának kínálatából akár a kóser szilva, alma és kajszibarack pálinkát.

Az ízesített limonádék, és házi teák akár a gyermekek számára is kitűnő szomjoltóként szolgálnak.

A Mazel Tov a hét minden napján délelőtt 11-01 óráig, de hétvégenként hajnali 2 óráig várja a vendégeket.

Családosok számára is elsőrangú választás, az étkeken túl a gyermekeknek változatos délutáni programokat biztosítanak. A kulináris kínálat mellett a Mazel Tov sokoldalú, befogadó szellemiségű helyszínként különböző formációknak ad teret.

További cikkek