Sok arca van ennek az egyszerű ételnek: sűríthetjük rántással, tehetünk bele tejfölt is, és aki sűrűbben szereti, az karikára vágott kolbásszal vagy virslivel is megbolondíthatja, de csak a főzési idő végekor.
Hozzávalók
30 dkg burgonya
8 dkg fehérrépa
10 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
1 csokor aprított petrezselyemzöld
1 db paprika
1 fej vöröshagyma
1 db gulyásleves-kocka
1 evőkanál olaj
só, bors, fűszerpaprika, egyéb ételízesítő
Elkészítés
Hámozzuk meg a hagymát és vágjuk apróra, a burgonyát kockázzuk, a zöldségeket karikázzuk fel.
Egy lábasban hevítsünk olajat, tegyük bele a hagymát és pirítsuk üvegesre.
Húzzuk le a tűzhelyről, és szórjuk meg pirospaprikával.
Tegyük bele a megpucolt és felszeletelt sárgarépát, fehérrépát, zellert, burgonyát, forgassuk jól össze, öntsük fel 1 l vízzel és tegyük vissza főni.
Ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel.
Tegyünk bele 1 db gulyásleves kockát.
Ízlés szerint tehetünk bele csípős paprikát is.
Ha felforrt a víz, tegyük takarék lángra és még főzzük kb. 20 percig.
Ha kezd puhulni a zöldség, tegyük bele a levesbe a kis csokor petrezselymet, valamint a TV paprikát úgy, hogy bevagdostuk az oldalát.