Skip to content
Akciós Vásárlás
  • Medencefedések: melyik típust érdemes választanom
  • Penny akciós újság
  • Melyik a környezetkímélőbb fogkefe a bambusz vagy a fa?
  • Íme a 2022-es esztendő ékszertrendje!
  • Ezért nem szabad alábecsülni a kenőanyag gyártás fontosságát
Hotspotter
  • Szabadidő
  • Egészség
  • Utazás
  • Vásárlás
  • Állat
  • Diéta – Fitnesz
  • Étel – Ital
  • Ingatlan
  • Szépség
Hotspotter
  • Szabadidő
  • Egészség
  • Utazás
  • Vásárlás
  • Állat
  • Diéta – Fitnesz
  • Étel – Ital
  • Ingatlan
  • Szépség
Hotspotter

A késsel tudni kell bánni – alapvető késkészségek

  • hotspotter.hu

>Nem csak az a fontos, hogy az étel, amelyet elfogyasztunk, egészséges legyen, hanem a dekoratív küllem is nagyon étvágygerjesztő hatással van ránk, emberekre. Ezért is nem mindegy, hogy mikor és milyen kést használunk az ételek előkészítése során és azok a kések mennyire élesek. Aki kicsit is ért a kulináris művészethez, nagyon jól tudja, hogy amikor meg tanulunk főzni, az első lépés minden esetben az, hogy meg tanuljunk bánni a késsel, és az ezzel kapcsolatos készségeket alaposan megtanuljuk. Mutatjuk, hogyan is sajátíthatjuk el a konyhában szükséges alapvető készségeket!

A kések beszerzése és az alapvető ismeret

A minőségi konyhai kések alapvető ismerete elengedhetetlen, amikor a konyhában tevékenykedünk. Hiszen a szakács alapvető eszközéről van szó, így nem árt kicsit közelebbi kapcsolatba kerülni vele. Ha megtanuljuk az alapvető, késsel kapcsolatos készségeseket, akkor nem csak jobb szakácsok lehetünk, de sokkal biztonságosabban is mozoghatunk a konyhában. A megfelelő késsel kapcsolatos technikák elsajátítása még az egyszerűbb receptek elkészítésének folyamatát is sokkal élvezetesebbé tudják varázsolni.

Egy szakács sokféle konyhai műveletet végez: halat filéz, zöldségeket hámoz és darabol, húst szeletel. Ehhez azonban tudni kell, hogy mikor, melyik késsel a leghatékonyabb a munkavégzés, és melyik a legalkalmasabb az adott munka elvégzésére. Ezeknek az ismerete nem csak abban segít, hogy energiát és időt takarít meg a konyhában, hanem ezzel az alapvető tudással nagyobb biztonságot és kényelmet teremthet a konyhában. Sokféle késtípus létezik és jó, ha ezekből van egy-egy a szakács konyhájában: szakácskés, hentes kés, filéző kés, gyümölcs – és zöldségkés, kenyérvágó kés.

Nem elég csak arra ügyelni, hogy minden alapvető késnek a birtokában legyél, az is nagyon lényeges, hogy a késeid mindig élesek legyenek, mert egy éles kés még mindig sokkal biztonságosabb, mintha egy életlen késsel esnél neki a húsnak, vagy a zöldségeknek.

A kések biztonságos használata

Az éles kés tehát nélkülözhetetlen a konyhában. Ugyanilyen lényeges, hogy megfelelő fogást találjunk a késen, azaz jól kézre álljon. A kés nyelét stabilan kell tartani, nem elég csak a végét megérinteni és fogni. A legelőnyösebb, ha határozottan bánunk a késsel, mert csak ily módon szolgál bennünket a legjobban a konyhakésünk.

Az ételek előkészítése

Ha tudjuk, hogy melyik étel, milyen előkészületet igényel és ehhez milyen kés dukál, akkor nem fogunk csalódni a késeinkben. Az alapvető aprítási és szeletelési ismeretek egy olyan ismeretanyag birtokába juttatnak bennünket, amelyekkel valóban élvezetes lesz minden egyes konyhai művelet elvégzése.

Karbantartás, hosszabb élet

Ha mi magunk odafigyelünk az egészségünkre, talán hosszabb ideig élhetünk. Ugyanez érvényes a késekre is. Ha megfelelően gondozzuk a késeinket, akkor hosszú- hosszú évekig számíthatunk azokra. Ha elhanyagoljuk a késeinket, akkor ne csodálkozzunk, hogy mindig újabb és újabb készleteket kell vásárolnunk. Késvásárlásnál mindenképpen tartsuk szem előtt a minőséget.

Ha valamilyen más késre vágyunk

Ha szeretjük a késeket és nem csak a konyhában szeretnénk a késkészletünket felújítani, hanem magunknak is vásárolnánk egy vadászkést, dobókést vagy taktikai kést, akkor a Kizlyar Supreme késekben nem kell csalódnunk, mivel kiváló minőségű alapanyagokból készültek, a legújabb technológiákkal ötvözve. A Kizlyar Supreme, vezető késgyártó Oroszországban bizonyított minőséggel és megbízhatósággal.

A fotó forrása:
YanLev / Shutterstock.com

Baklava és csokis baklava recept
Ecet: az egyik leghatásosabb zsírégető
Méhpempő jótékony hatásai
A padlizsánkrém nemcsak egészséges, de nagyon finom!
Csipkebogyó gyűjtése
Magyaros krumplileves
Házi bodzaszirup
Grillezett padlizsánból készült lasagne bazsalikommal és mozarellával
Dolce Gusto kompatibilis kapszulás kávéból kávé alapú koktél és frissítő
Koriander: Seherezádé szerelemnövénye
Muffin krém, ahogy a profik készítik
Ételek, amik meghosszabbítják az életedet

További cikkek

Bejegyzés navigáció

Previous Article
Next Article

Keresés

Friss

  • Útmutató a zsíros arcbőr ápolásához
  • Asztma: okai, tünetei, kezelése
  • Olaszország legszebb strandjai
  • Gyompálma gondozása
  • Magyaros krumplileves

Rovatok

  • Állat
  • Autó – motor
  • Cégvilág
  • Diéta – Fitnesz
  • Divat
  • Egészség
  • Életmód
  • Étel – Ital
  • Ingatlan
  • Kert
  • Kultúra
  • Magazin
  • Munka
  • Otthon
  • Sport
  • Szabadidő
  • Szépség
  • Utazás
  • Vásárlás

Utazás

  • Olaszország legszebb strandjai
  • Koppenhága látnivalók
  • Kréta látnivalók: Agios Nikolaos
  • Utazási betegségek – Megelőzés, felkészülés és tippek
  • Szuper nyaralás a Balaton partján

Ajánlatok

  • Kirándulás Tippek
  • Pályázatok
  • Foci Tippek

Tag

Abu-Dzabi adótanácsadás adózás akciók akciós újságok albérlet albérleti piac Budapest Bálint-nap Corona medencefedés Dubaj Egyesült Arab Emírségek FleetCor fogorvos fogászat gyógyfürdők Görögország Jebel Jais Flight könyvelés könyvelőiroda LaLiga Luxemburg Netrisk.hu Olaszország legszebb tengerpartjai olasz tengerpart OMVK Országos Foglalkoztatási Közhasznú NKft Országos Magyar Vadászkamara Otthon melege PENNY market programok Ravenna medencefedés roamingdíjak Rász el-Haima Shell Shell kártya startup cégek termálfürdők Tunézia utasbiztosítás Zalaegerszeg Zalaerdő Zrt zipline éttermek Budapesten üzemanyagkártya

Menü

  • Kezdőlap
  • Kapcsolat
  • Adatvédelmi Nyilatkozat
Powered by WordPress.