Skip to content
Akciós Vásárlás
  • Ne kockáztass, menj biztosra és biztosítsd a mobilod
  • Karácsonyi ajándékötletek nőknek – varázsolj emlékezetes ünnepet!
  • Mikor érdemes bárszéket vásárolnunk?
  • Medencefedések: melyik típust érdemes választanom
  • Penny akciós újság
Hotspotter
  • Szabadidő
  • Egészség
  • Utazás
  • Vásárlás
  • Állat
  • Diéta – Fitnesz
  • Étel – Ital
  • Ingatlan
  • Szépség
Hotspotter
  • Szabadidő
  • Egészség
  • Utazás
  • Vásárlás
  • Állat
  • Diéta – Fitnesz
  • Étel – Ital
  • Ingatlan
  • Szépség
Hotspotter

Baklava és csokis baklava recept

  • hotspotter.hu

A baklava egy kiadós és mézes-édes sütemény, mely számos közel-keleti és balkáni ország konyhájában megtalálható. A ma ismert baklava fajtáit a Topkapi Palota birodalmi konyháiban sütötték ki, ezért is tartjuk török finomságnak. A szultán állítólag a ramadán 15 napján tálcányi baklavát kínált a janicsároknak, s ezt az ünnepi felvonulást Baklava Alayi-nak nevezték.

Eredeti baklava recept

Hozzávalók

15 dkg enyhén sós vaj és 2 csomag réteslap

A töltelékhez: 25 dkg mandula és ugyanennyi dió, 5 dkg cukor, 1 mk őrölt fahéj, késhegynyi őrölt szegfűszeg. A sziruphoz: 25 dkg cukor, 2,5 dl víz, 3 szegfűszeg, 1 kis darab fahéj, 2,5 dl citromlé, 25 dkg méz

Elkészítés

A vajat 1-2 percig melegítjük, majd átöntjük egy másik edénybe, így a zavaros része nem kerül az édességbe. 4 réteslapot egy kivajazott tűzálló tálban egymásra fektetünk úgy, hogy rétegenként egy kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk. A töltelékhez való diót és mandulát durvára aprítjuk, majd hozzákeverjük a cukrot. A felét a tésztára szórjuk, 4 réteslappal befedjük ugyanúgy, vajjal locsolgatva. A többi diós-mandulás keveréket rászórjuk, a maradék tésztalapokkal – azokat szintén vajazva – befedjük. Félbevágjuk, majd 6 négyzetre osztjuk, s végül a négyzeteket átlósan elfelezzük, így háromszögeket kapunk. Elkészítjük a szirupot a hozzávalók összefőzésével, majd a felét a süteményre öntjük. 175 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük, a sziruppal folyamatosan locsolgatva.

A végén tehetünk a tetejére diót vagy kókuszreszeléket.

Baklava recept

Csokis baklava recept

Hozzávalók

50 dkg vékony rétestészta lap, 30 dkg darált dió, 10-15 dkg durvára reszelt csokoládé, 1,5 csomag margarin, 1,5 dl tej, 3 csomag vaníliás cukor, 2 db citrom, 70 dkg cukor

Elkészítés

A rétestészta lapokat egyesével rakjuk a tepsibe (csak a kezdőlap kettő). Minden lapot meglocsolunk margarinnal, amit a tejben, vaníliás cukorral felolvasztottunk, s mindegyik lapra szórunk a darált dióból és a reszelt csokiból. Addig rakjuk, míg el nem fogy a hozzávaló anyag, majd kidaraboljuk kb. 7*7 cm kockákra és utána még átlósan is elvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk. Betesszük sülni 180 fokon. Ez idő alatt megfőzzük a szirupot a cukorból, citromból (amit vékony karikákra szelünk fel). A cukorra vizet öntünk, hogy kétujjnyira legyen a víz a cukor felett. A citromot ne főzzük szét, előbb ki kell szedni, félre rakni (ez idő alatt már eléggé megízesítette a szirupot). Amikor kisült a baklava ráöntjük a szirupot, rárendezzük a citromkarikákat, és félre tesszük, hogy bele is szívódjon a szirup. Másnap jó tálalni!

Az ízletes koffeinmentes kávé titka

A gyümölcslevek sem gyümölcsből készülnek?

Házi bodzaszirup

A késsel tudni kell bánni – alapvető késkészségek

A padlizsánkrém nemcsak egészséges, de nagyon finom!

Milyen egy igazi kézműves hamburger? Ami a Bamba Marha sikere mögött van

Ecet: az egyik leghatásosabb zsírégető

Méhpempő jótékony hatásai

Dolce Gusto kompatibilis kapszulás kávéból kávé alapú koktél és frissítő

Koriander: Seherezádé szerelemnövénye

Csipkebogyó gyűjtése

Salt Budapest – fine dining élmény Michelin szinten

Bejegyzés navigáció

Previous Article
Next Article

Keresés

Friss

  • Hová utaznak a magyarok 2025-ben? Trendek és hasznos tanácsok a felkészült nyaraláshoz
  • Salt Budapest – fine dining élmény Michelin szinten
  • A helytelen táplálás és annak következményei kutyáknál
  • A Gyermekleukémia Alapítvány karácsony alkalmából 57 családnak tette szebbé az ünnepeket
  • GAL Multivitamin 90 adagos utántöltő: A természet erejével, tudományos alapokon

Rovatok

  • Állat
  • Autó – motor
  • Cégvilág
  • Diéta – Fitnesz
  • Divat
  • Egészség
  • Életmód
  • Étel – Ital
  • Ingatlan
  • Kert
  • Kultúra
  • Magazin
  • Munka
  • Otthon
  • Sport
  • Szabadidő
  • Szépség
  • Utazás
  • Vállalkozás
  • Vásárlás

Utazás

  • Hová utaznak a magyarok 2025-ben? Trendek és hasznos tanácsok a felkészült nyaraláshoz
  • Noszvaj – a Bükk-hegység titkos gyöngyszeme
  • Karintia látnivalók
  • Olaszország utazás
  • Advent és a csokigyár

Ajánlatok

  • Kirándulás Tippek
  • Pályázatok
  • Foci Tippek

Tag

Abu-Dzabi adótanácsadás adózás akciók akciós újságok albérlet albérleti piac Budapest Bálint-nap Corona medencefedés Dubaj Egyesült Arab Emírségek FleetCor fogorvos fogászat gyógyfürdők Görögország Jebel Jais Flight könyvelés könyvelőiroda LaLiga Luxemburg Netrisk.hu Olaszország legszebb tengerpartjai olasz tengerpart OMVK Országos Foglalkoztatási Közhasznú NKft Országos Magyar Vadászkamara Otthon melege PENNY market programok Ravenna medencefedés roamingdíjak Rász el-Haima Shell Shell kártya startup cégek termálfürdők Tunézia utasbiztosítás Zalaegerszeg Zalaerdő Zrt zipline éttermek Budapesten üzemanyagkártya

Menü

  • Kezdőlap
  • Kapcsolat
  • Adatvédelmi Nyilatkozat
Powered by WordPress.